Wie & Wat?
'Tuincreaties Alain Dor is een hoveniersbedrijf, gesticht door Alain Dor in 1977.  Aanvankelijk een eenmanszaak, ondertussen uitgegroeid tot een bedrijf met een 15-tal werknemers. Sinds 2006 is ook dochter Charline actief binnen het bedrijf. Vader en dochter zijn gepassioneerd door tuinen en vullen mekaar aan bij het creëren en realiseren van allerhande groene ruimten. Ze staan open voor alle genres en vinden het bovenal belangrijk dat de wensen van de klant vertaald worden in een 'tijdloze groene ruimte', welke afgestemd wordt op de omgeving (type woning, ...). Het kan gaan van een kleine intieme stadstuin, een landelijk sfeervolle tuin, een minimalistische buitenruimte, een speels & ecologische eettuin of openbaar groen.  Bent u opzoek naar een totaalconcept, van ontwerp tot uitvoering of een deelopdracht? Een team van vakmensen, zoals landschaps- en tuinarchitecten en goed opgeleide arbeidskrachten, staat garant voor een perfecte uitvoering en service. 

Ontwerp
Tuinen, (dak)terrassen, bedrijfsgroen, openbaar groen: groene ruimten zijn in ons leven nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag. In onze rusteloze wereld is de tuin een wijkplaats – een plek om tot rust te komen. Men kan de tuin beschouwen als een aangename leefruimte en als verlengstuk van de woning.

Het ontwerpen van tuinen is ons vak: creëren, realiseren, renoveren en in stand houden van buitenruimten. Graag vertalen wij uw wensen naar een gepersonaliseerd en tijdloos tuinontwerp.
Door het samensmelten van vorm en functie bieden onze tuinontwerpen helderheid en structuur, met daarin ruimte voor ideeën en creatieve spitsvondigheden. Wij trachten een evenwicht te bereiken tussen schaal en verhouding, accenten en contrasten, ritmiek en beweging.
Een doordacht plan zorgt voor een tuin die gebruiksgemak biedt en waarvan u het hele jaar door geniet. Tijdens een vrijblijvende afspraak kunnen wij onze werkwijze verder toelichten.

Aanleg & realisatie
Wanneer u tevreden bent met het ontwerp, alle materialen en planten gekozen zijn en u akkoord gaat met de prijsraming, gaan wij graag over tot de aanleg van uw tuin. U kan bij ons terecht voor aanleg van het geheel of voor een deelopdracht. Grondwerken, verhardingswerken, aanplantingen, gazon, drainage, elektriciteitswerken, vijver, zwemvijver, potten,....

Onderhoud

Heeft uw tuin een 1-malige grondige opknapbeurt nodig?

Of wenst u een jaarcontract op maat, zodat uw tuin er het hele jaar door perfect uit ziet?

U kunt bij ons terecht voor allerhande groenonderhoud.

Wij komen graag even ter plaatse kijken.

 

Contacteer ons vrijblijvend.

 

 

 

 

 

 

Atelier, showroom & burelen
In onze showroom voor buiteninrichting kan u terecht voor de volledige inrichting van uw buitenruimte. Een greep uit het assortiment:

 

* karaktervol tuinmeubilair

* sfeervolle tuinverlichting

* vorstvrije potten & planters

* originele ornamenten

* decoratieartikelen

* meer dan 500 tuinboeken!

 

 

Reportages op TV

Afgelopen jaren werden er verschillende reportages gemaakt over Alain Dor, zijn privé-tuin en zijn realisaties. Hierbij enkele reportages, veel kijkplezier!


Publicaties
2014 - Reportage - Magazine 'De tuin in vier seizoenen' - Ik heb geen beroep, ik heb een passie 

2014 - Wedstrijd - De Limburgse tuinaannemer 2014-2015 - Goud met een moderne tuin te Tongeren

2014 - Reportage - Het Belang van Limburg - De Vlaamse tuinaannemer 2014 - 2015

2014 - Wedstrijd - De Vlaamse tuinaannemer 2014 -2015 - Zilver met een stadstuin te Leuven

2013 - Reportage - Boek 'Inspirerende tuinen van België' - Door Yvo Pauwels

2013 - Reportage - Magazine 'De tuinen van Eden' - De tuin van Alain Dor

2012 - Reportage - Magazine 'Nest' - ...

2012 - Reportage - Het Laatste Nieuws - De mooiste tuinen van België

2012 - Videoreportage - RTBF 'Jardin & loisir' - De tuin van Alain Dor